Uutisarkisto

Aloita uutisten ja lehdistötiedotteiden selailu valitsemalla vuosi.
2018201720162015201420132012 2011

Valtra esittelee S394-lippulaivamallinja uuden SmartTouch-kyynärnojan Lehdistötiedote

27.02.2017
Valtra esittelee S394-lippulaivamallinja uuden SmartTouch-kyynärnojan
Valtra esittelee SIMA-maatalousnäyttelysssä Pariisissa neljännen sukupolven S-sarjaan uuden S394-huippumallin. Uudessa traktorissa on 405 hevosvoimaa tehoa ja 1600 newtonmetriä vääntöä, lisäksi sen tilavassa ja jousitetussa ohjaamossa on täysin uudet hallintalaitteet. Suomessa muotoiltu ja kehitetty Valtra SmartTouch -kyynärnoja seuraa Valtran muotoiluperinteitä sekä nostaa käyttömukavuuden ja ergonomian aivan uudelle tasolle. Valtra SmartTouch otetaan lippulaivamallin lisäksi käyttöön myös muissa S-sarjan traktoreissa. Valtra SmartTouchin avulla voidaan hallintalaitteiden toiminta ohjelmoida juuri kyseiseen työhön sopivaksi tai kunkin käyttäjän mieltymysten mukaiseksi.
Luotettava moottori ja voimansiirto
Uuden S394:n moottorina on AGCO Powerin 84 AWF, jossa on dynaaminen lisäteho ja entistä enemmän käytännön suorituskykyä kaikkiin töihin. Huoltokulut ovat entistä pienemmät, sillä hydraulisten venttiilinnostinten ansiosta venttiilinvälyksiä ei tarvitse enää säätää. Uusi moottorinohjain parantaa entisestään AGCO Powerin kuuluisaa suorituskykyä. Valtran S-sarja oli maailman ensimmäinen traktorimalli, jossa esiteltiin pakokaasujen SCR-jälkikäsittely. Uusimmassa traktorimallissa on käytössä polttoainetta säästävän SCR-järjestelmän uusin versio.

Teho välitetään maahan portaattoman AVT-voimansiirron avulla. Kuljettaja voi valita automaattisten poljin- tai ohjainajon välillä sekä optimoida polttoaineenkulutuksen, työtehon ja ajamismukavuuden. Voimansiirtoa voidaan ohjata myös täysin manuaalisesti. Runkoon integroidut nostolaitteet nostavat takana 12 tonnia ja edessä 5 tonnia. Hydrauliikka tuottaa 205 litraa minuutissa enimmillään kuuteen venttiiliin takana ja kolmeen edessä.

Valtra tunnetaan TwinTrac-taakseajolaitteestaan, joka mahdollistaa tehokkaan työskentelyn sekä eteen- että taaksepäin. TwinTrac-taakseajolaite nostaa työskentelyn tehokkuutta esimerkiksi niitossa, murskaintyössä ja haketuksessa. Taaksepäin työskennellessä aikaa ja polttoainetta kuluu noin
10 prosenttia vähemmän kiitos paremman näkyvyyden, tehokkaan takanostolaitteen, ketteryyden ja paremman työskentelyasennon.

SmartTouch-käyttöliittymä
Valtra SmartTouch tuo traktorin kaikki hallintalaitteet käden ulottuville. Uudesta kyynärnojasta löytyy ajo-ohjain, ulkopuolisen hydrauliikan, nostolaitteen ja PTO:n hallinta sekä kosketusnäyttö.

Ajokahvan ohjelmoitavien kytkinten ansiosta ajajan ei tarvitse missään vaiheessa irrottaa kättään hallintalaitteilta. Ajokahva on vaakatasossa, jolloin käsi saa levätä luonnollisessa asennossa samalla kun kahvalla hallitaan nopeutta liikuttamalla sitä eteen tai taakse. Useita toimintoja hallitaan peukalolla, jolle on kahvassa myös lepopaikka, samalla kun kumipäällysteisestä ohjaimesta saa hyvän otteen. Koko kahva liikkuu paitsi eteen ja taakse, myös sivuttain kuten tietokoneen hiiri.

Yhdeksän tuuman kosketusnäytöllä hallitaan esimerkiksi erilaisia laskureita, U-Pilot-päisteautomatiikkaa ja Auto-Guide-automaattiohjausta. Näytön näkymiä voi myös muokata omaan käyttöönsä sopiviksi. Intuitiivista käyttöliittymää on helpompi käyttää kuin nykyaikaista älypuhelinta: interaktiivisen traktorin kuvan ansiosta toiminnot löytyvät helposti korkeintaan kolmen pyyhkäisyn tai näpäytyksen takaa. Valtra SmartTouchin avulla esimerkiksi urakointikäytössä voidaan tallentaa kuljettaja- tai työkonekohtaiset asetukset. Auto-Guide-automaattiohjauksen, Isobus-työkoneohjauksen ja kameran näytöt on integroitu kyynärnojan näyttöön eikä traktoriin tarvita erillisiä monitoreja peittämään näkyvyyttä.

Uuden S394:n ja koko uuden S-sarjan sarjatuotanto alkaa vaiheittain kesällä 2017. Myyntipisteisiin, näyttelyihin ja koeajettaviksi uusia traktoreita alkaa saapua syksyllä 2017.

Valtra esittelee S394-lippulaivamallinja uuden SmartTouch-kyynärnojan

Jaa


« Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin

Valtra RSS

Voit tilata RSS-syötteen omalle koneelle joko internet-selaimeen tai RSS-lukuohjelmaan. Tilatut uutisotsikot päivittyvät automaattisesti.

Otsikot ovat ladattavissa xml-muodossa seuraavassa osoitteessa:

  http://www.valtra.fi/news/news.xml