Uutisarkisto

Aloita uutisten ja lehdistötiedotteiden selailu valitsemalla vuosi.
2018201720162015201420132012 2011

Asiakasta ei jätetä

06.12.2016
Valtra tukee ja kouluttaa asiakkaitaan Suomessa kolmen asiantuntijan voimin. Marko Niemi, Pekka Päivikkö ja Pekka Isosävi auttavat sekä myyjiä että asiakkaita päivittäin kädestä pitäen. Yhdelläkään kilpailijalla ei ole vastaavaa palvelua
Tuotepäällikkö Pekka Päivikkö sekä tuotekouluttajat Marko Niemi ja Pekka Isosävi kiertävät päivittäin Valtran asiakkaiden luona kouluttamassa ja opastamassa. Usein tukea annetaan myös myyjälle, kun hän pohtii esimerkiksi jonkin erikoisemman työkoneen ja traktorin yhteensopivuutta.
– Marko ja Pekka ovat ainakin sesonkiaikaan neljä päivää viidestä asiakkaiden luona. Minäkin kierrän paljon asiakkaiden luona, mutta minulla menee hieman enemmän aikaa siihen, että kerään tietoa tuotekehityksestä ja tuotannosta, kertoo Päivikkö.

Viime aikoina tuotekouluttajia on työllistänyt etenkin automaattiohjaus. Myös erikoiset työkoneyhdistelmät ja vaativat Unlimited-räätälöinnit vaativat selvittelyä, mutta myös Directin ja Versun perusominaisuuksia pitää kouluttaa.

– Ei ole asiakkaan eikä myyjän huonoutta, jos asia on vaikea selvittää pelkästä käyttöoppaasta. Kun esimerkiksi automaatiohjauksen ja lohkonhallinnalla varustetun Isobus-ruiskun käyttö käydään yhdessä läpi, niin sen oppii paljon nopeammin, sanoo Niemi.

Käyntejä, koulutuksia ja videoita

Päivikkö on työskennellyt aiemmin tuotekehityksessä, Niemi ja Isosävi myyjinä, mikä selittää heidän työnjakoaan. Isosävi huolehtii erityisesti kunnista, seurakunnista, puolustusvoimista ja muista vastaavista asiakkaista. Niemi puolestaan hoitaa Valtrojen lisäksi Suomen Fendt-koulutukset.

– Kerran vuodessa uusille Direct-, Versu-, Fendt- ja Ässä-asiakkaille järjestettävät koulutukset ovat todella suosittuja ja niihin kannattaa osallistua. Puolentoista päivän koulutuksessa oppii varmasti jotain uutta, vaikka onkin jo käyttänyt uutta traktoria jonkun aikaa, kertoo Päivikkö.

Isosävi on tullut kuuluisaksi käytönopastusvideoistaan, joita hän on tehnyt jo vuosia. Niitä löytyy paitsi YouTubesta, myös miehen omalta koneelta. Uuden traktorin ostaja saa käytönopastus-DVD:n myyjältä heti tilauksen jälkeen, jolloin koneen ominaisuuksiin voi tutustua etukäteen. Aluksi videoita tehtiin kullekin asiakkaalle hänen työkoneidensa mukaan, mutta nyt videokirjastosta löytyvät ohjeet yleisimpiin töihin ja pulmiin.

– Myyjät ja asiakkaat kyselevät puhelimessa vinkkejä jatkuvasti. Tämä homma ei lopu kello 16. Tietysti ihan aina en pääse vastaamaan, mutta pyrin soittamaan takaisin. Minä pidän tästä työstä ihan mahdottomasti, sanoo Isosävi ja jo äänestä kuulee, että mies on iloinen, mutta vakavissaan. 


Jaa


« Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin

Valtra RSS

Voit tilata RSS-syötteen omalle koneelle joko internet-selaimeen tai RSS-lukuohjelmaan. Tilatut uutisotsikot päivittyvät automaattisesti.

Otsikot ovat ladattavissa xml-muodossa seuraavassa osoitteessa:

  http://www.valtra.fi/news/news.xml