Uutisarkisto

Aloita uutisten ja lehdistötiedotteiden selailu valitsemalla vuosi.
2018201720162015201420132012 2011

Täysin uusi Valtran A-sarja - Todellinen työn sankari täydentää Valtran neljännen sukupolven traktorimalliston Lehdistötiedote

27.02.2017
Neljännen sukupolven A-sarjassa on useita samoja, asiakkaiden arvostamia ominaisuuksia kuin isoveljissään N- ja T-sarjoissa. Helppokäyttöinen, luotettava, räätälöity ja modernisti muotoiltu traktori on monipuolinen työkalu maatilan töissä.
Uusi A-sarja on ensimmäinen neljännen sukupolven traktori, jota valmistetaan Valtran tehtailla sekä Suolahdessa että Mogi das Cruzesissa Brasiliassa. Neljännen sukupolven A-sarja on täysin uusi traktori ja se heijastaa Valtran Your Working Machine -sloganin arvoja.
Uudet kompaktit moottorit
A4-sarjan voimanlähteinä ovat AGCO Powerin edistykselliset moottorit. Kolmessa pienimmässä mallissa on 3,3-litran kolmisylinterinen moottori ja neljässä suurimmassa 4,4-litran nelisylinterinen moottori. Kummassakin moottorissa on täysin uusi common rail -ruiskutusjärjestelmä, joka tuottaa paljon tehoa taloudellisesti.

Typen oksidit poistetaan pakokaasuista SCR-teknologialla. SCR:n ansiosta uudet mallit täyttävät Stage 4 -tason päästömääräykset. SCR:n ansiosta moottorit vastaavat myös suorituskyvyltään ja taloudellisuudeltaan asiakkaiden vaatimuksia. Pienimmässä A74-mallissa käytetään pakokaasujen puhdistamiseen jäähdytettyä pakokaasujen EGR-takaisinkierrätystä kustannustehokkuuden vuoksi.

Moottorin lisäksi koko traktorin keula on suunniteltu uusiksi. Pakokaasun jälkikäsittelylaitteet ja moottorin ulkomitat ovat mahdollisimman kompaktit hyvän näkyväisyyden takaamiseksi.

Useita runkovaihtoehtoja

Uudessa A-sarjassa löytyy seitsemän traktorimallia 75:n ja 130 hevosvoiman väliltä. Tämä on mahdollista modulaarisen runkorakenteen ansiosta. Runkovaihtoehtoja on kolme. Tämä mahdollistaa suuren määrän eri tehoisia malleja, joissa kuitenkin käytetään samoja rakenteita ja osia. Ja kuten Valtran tapauksessa aina – traktorin maavara on korkea, mistä on hyötyä paitsi metsätöissä, myös pellolla esimerkiksi ruiskutuksissa ja rehunteossa.

Lähes joka toiseen A- ja N-sarjan traktoriin hankitaan tehdasasenteinen etukuormain. Neljännen sukupolven A-sarjaan saa tehdasasenteisen kuormaimen kaikkiin malleihin. Uusissa G-sarjan kuormaimissa on täysin uudet aisat ja varustelevy, jotka parantavat näkyvyyttä sekä koneen tasapainoa.

A4-sarjan täysin uusi rakenne näkyy myös traktorin muotoilussa. Aiempaan malliin verrattuna kaikki on täysin uutta. Etukuormaintyön lisäksi traktorista on erinomainen näkyvyys myös muissa töissä sekä yöllä että päivällä, hyvässä ja huonossa säässä, ulkona pellolla ja sisällä rakennuksissa. Tehokkaiden työvalojen ja suuren ikkunapinta-alan yhdistelmä on osoittautunut menestykseksi jo N4- ja T4-sarjoissa.

Monipuoliset vaihteistot
Uudessa A-sarjassa Valtran legendaarisen HiTech-suunnanvaihdon vaihtoehtona on myös mekaaninen suunnanvaihto. Markkinoiden parhaassa mekaanisessa vaihteistossa 12 vaihdetta eteen ja taakse on jaettu vain kahteen ryhmään. Ryömintävaihteisto on saatavana lisävarusteena. Ryömintävaihteistolla voi ajaa 90 metrin tuntinopeudella (1400 rpm), mikä tekee vaihteistosta todella monikäyttöisen.

Suunnanvaihdon nopeutta voidaan säätää kuljettajan tai työtehtävän tarpeiden mukaan. Valtran perinteiset AutoTraction- ja HiShift -ominaisuudet vähentävät kytkimen käyttötarvetta ja helpottavat työtä. Mekaanisella suunnanvaihdolla varustettu voimansiirto tulee myöhemmin tarjolle sellaisille asiakkaille, jotka eivät käytä etukuormainta tai muuten tarvitse hydraulista suunnanvaihtoa.

Jopa 5,2 tonnin nostovoima ja 98 l/min hydrauliikka
Uudessa A-sarjassa on sähköisesti ohjattu AutoControl-nostolaite, jonka tarkka toiminta on tuttua myös muista Valtroista. Modulaarisen rakenteen ansiosta isoimpien A4-sarjan traktoreiden nostovoima on peräti 5,2 tonnia.

Avoin hydrauliikkajärjestelmä tuottaa tarpeeksi tehoa kaikkiin käyttötarkoituksiin. Isoimpien mallien 98 litraa minuutissa liikuttaa nopeasti isoakin etukuormainta tai työkonetta. Uusiin A-sarjan traktoreihin saa kolme ulkopuolisen hydrauliikan venttiiliä. Lisävarusteena on saatavana myös virtauksensäätöventtiili.

Täysin uusi ohjaamo
A4-sarjan ohjaamo on täysin uusi ja tilavin tämän kokoluokan traktoreissa. Uusi ohjaamo on mukava ja toimiva, mikä tekee työskentelystä miellyttävää ja tehokasta. Hyvää ergonomiaa täydentävät sähköisesti ohjatut toiminnot, kuten neliveto, tasauspyörästön lukko, nostolaite ja monitoiminäyttö. Uusi ohjaamo on myös erittäin hiljainen ja siihen saa lisävarusteena tasokkaan apumiehen istuimen. Eikä pidä unohtaa led-takavaloja, jotka ovat täysin samanlaiset kuin N4- ja T4 -sarjoissa.

Asiakkaan tarpeisiin räätälöitävä uusi A-sarja
Kuten muutkin Valtran traktorit myös A-sarja räätälöidään Suolahden tehtaalla asiakkaan toivomusten mukaan. Modulaarinen rakenne ja sadat valinnais- ja lisävarusteet mahdollistavat sen, että neljännen sukupolven A-sarja voidaan räätälöidä entistä tarkemmin asiakkaan töihin sopivaksi. Lisää varustelumahdollisuuksia tarjoaa tehtaan yhteydessä toimiva Unlimited-studio.

Toimitukset alkavat kesällä
Uusi Suolahdessa valmistettava A-sarja sai ensiesittelynsä SIMA-näyttelyssä Ranskassa. Uuden A-sarjan sarjatuotanto alkaa kesällä 2017. Traktoreita tulee näyttelyihin ja myyntipisteisiin koeajettavaksi heinäkuusta alkaen.

Mallisto
Neljännen sukupolven A-sarjaan kuuluu seitsemän mallia, joissa on kolme erityyppistä runkoratkaisua. Kaikissa malleissa on ohjaamo ja neliveto.

Malli Moottori Sylinterit Teho max Voimansiirto
hv kW Nm Mek. suunnanvaihto Hydr. suunnanvaihto Ryömintä
A74 33 AWIC 3 75 56 312 x x x
A84 33 AWFC 85 63 347 x x x
A94 95 71 355 x x x
A104 44 AWFC 4 100 75 410 x x x
A114 110 82 417 x x x
A124 120 89 502 x x x
A134 130 97 540 x x x
Kuusipilarinen ohjaamo on ulkomitoiltaan kompakti. Sisältä ohjaamo on moderni ja mukava työympäristö. Ohjaamo on myös hiljainen, melutaso on 75 desibeliä.

Jaa


« Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin

Valtra RSS

Voit tilata RSS-syötteen omalle koneelle joko internet-selaimeen tai RSS-lukuohjelmaan. Tilatut uutisotsikot päivittyvät automaattisesti.

Otsikot ovat ladattavissa xml-muodossa seuraavassa osoitteessa:

  http://www.valtra.fi/news/news.xml