Uutisarkisto

Aloita uutisten ja lehdistötiedotteiden selailu valitsemalla vuosi.
2018201720162015201420132012 2011

Valtralle arvostettu Red Dot -muotoilupalkinto 2016

30.03.2016
Valtralle arvostettu Red Dot -muotoilupalkinto 2016
 Valtra T234 on voittanut arvostetun Red Dot -muotoilupalkinnon tuotemuotoiluluokassa (Red Dot Award: Product Design 2016). Red Dot -muotoilukilpailu on suurin ja yksi arvostetuimmista muotoilualan kilpailuista koko maailmassa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yli 5200 tuotetta 57 maasta ja palkintoraatiin kuului 41 kansainvälistä muotoilun huippuasiantuntijaa.
“Koko Valtra-yhtiön puolesta haluan sanoa, että olemme erittäin ylpeitä saadessamme tämän kansainvälisesti tunnetuimman ja arvostetuimman huomionosoituksen muotoilun alalla,” sanoo Jari Rautjärvi, VP, Global Brand Lead, Valtra. “Palkinto on osoitus huipputason suomalaisesta muotoilusta, innovatiivisuudesta ja laadusta.”

Valtran T4-sarja on seitsemän vuoden tuotekehityksen tulos. Se on myös ensimmäinen täysin uuden mallisukupolven tuote, jossa tekniset innovaatiot ja uuden sukupolven muotokieli kohtaavat toisensa. Puhtaan ulkonäön lisäksi muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota traktorin käytettävyyteen, ergonomiaan, turvallisuuteen, kestävyyteen, huollettavuuteen ja traktorilla työskentelyn tehokkuuteen.

”Vuosia sitten alkanut systemaattinen panostus teolliseen muotoiluun kantaa nyt hedelmää. Muotoilun ansiosta uuden sukupolven tuotteissa on pystytty entistä paremmin ottamaan huomioon asiakastarpeet ja luomaan maailmanluokan huipputuote. Arvostetun Red Dot -palkinnon saaminen kertoo myös siitä erinomaisesta yhteishengestä, joka vallitsi koko tuotekehitysprojektin aikana kaikkien sen tekijöiden kesken, ja jota ilman tällainen menestys ei olisi ollut mahdollista.” kertoo Kimmo Wihinen, Valtran muotoilupäällikkö ja T4-sarjan päämuotoilija.

Valtralla on pitkät perinteet teollisesta muotoilusta jo 1960-luvulta asti. Traktorin ulkomuodon lisäksi on teollisella muotoilulla pyritty aina parantamaan kuljettajan työskentelyolosuhteita ja työn tehokkuutta. Vuosikymmenten saatossa skandinaavisen muotoilun perusperiaatteet ovat olleet olennaisessa osassa muokkaamassa Valtrasta nykyistä laadukasta ja arvostettua brändiä.

Neljännen sukupolven Valtrat ovat olleet myyntimenestys lanseerauksestaan asti ja voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Merkittävimmät ovat N4-sarjalle myönnetyt Machine of the Year 2016 ja Golden Tractor for the Design 2016 –palkinnot, sekä T4-sarjalle myönnetty Machine of the Year 2015 -palkinto.
Edellisen kerran Valtra voitti Red Dot –palkinnon vuonna 2011 ANTS-konseptitraktorillaan.

1950-luvulla alkunsa saanut Red Dot -muotoilupalkinto jaetaan kolmessa kategoriassa: tuotemuotoilu (Product Design), viestintämuotoilu (Communication Design) ja muotoilukonsepti (Design Concept).
Tämän vuotinen Red Dot –palkinto luovutetaan heinäkuun 4. päivä Saksan Essenin Aalto-oopperatalossa.

Video: https://youtu.be/DQhhr5blKk4

Video: https://youtu.be/FH-YvotIgV4

Toimitukselle:
Red Dot -muotoilukilpailu 2016
Red Dot -kilpailu: http://en.red-dot.org/
Tuotemuotoilukategoria: http://red-dot.de/pd/?lang=en
Vuoden 2016 raadin jäsenet: http://red-dot.de/pd/red-dot-jury-2016/?lang=en
Vuoden 2016 arviointikriteerit: http://red-dot.de/pd/jury-2015/adjudication-criteria/?lang=en

Jaa


« Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin

Valtra RSS

Voit tilata RSS-syötteen omalle koneelle joko internet-selaimeen tai RSS-lukuohjelmaan. Tilatut uutisotsikot päivittyvät automaattisesti.

Otsikot ovat ladattavissa xml-muodossa seuraavassa osoitteessa:

  http://www.valtra.fi/news/news.xml