Asiakastarina: VALTRA KOSKENOJAN MAITOTILALLA
18/05/2020
Tutustumme Koskenojan Tilan toimintaan Luopajärvellä. Yrittäjäpariskunta Liisa ja Juha Vuorela ovat pyörittäneet tilaa vuodesta 1993 suurella sydämellä.
Koskenojan Tilalle tärkeintä ovat laatu ja kotimaisuus.
Alunperin 25 lehmän parsinavetasta on vuosien varrella kehittynyt yhteistyökumppanin avulla reilun 200 lehmän robottinavetta. Tärkein työväline pellon hoitamisessa ovat Valtran traktorit, joita tilalla on käytössä viisi kappaletta.
Aakeiden laakeiden ympäröimässä Kurikan kunnassa, Luopajärven alueella sijaitseva Koskenojan Tila on Juha Vuorelan isovanhempien 1930-luvulla perustama maitotila. TIlan emäntä, itsekin maitotilalla kasvanut Liisa Vuorela, oli nuorena vakaasti päättänyt olla ikinä ryhtymättä maidontuottajaksi. Toisin kuitenkin kävi.
– Kouluttauduin luokanopettajaksi ja tein sitä hommaa kymmenen vuotta. Sitten tuo Juha löytyi ja hänellä oli lehmiä. Ei siinä mikään auttanut, vaikka olinkin vannonut, etten ikinä itse rupea maidontuottajaksi, Liisa naureskelee.
Juhalle tilalle töihin päätyminen taas kävi ihan luonnostaan.
– Minulle tämä on aina ollut kutsumusammatti. Olen pikkupojasta lähtien tiennyt, mitä tulen tekemään. Joskus olen ollut vieraillakin töissä, mutta heti kun täältä vapautui pesti, tulin tänne. Tämä on ollut rikasta aikaa, Juha kuvailee.
Koskenojan Tilalla arvostetaan nuorisoa, yhteistyötä sekä kehitystä
Tällä hetkellä tilalla työskentelee omien lapsien lisäksi myös tärkeimmän yhteistyökumppanin, Jari Pentinmäen jälkikasvua sekä muita paikallisia nuoria.
– Meille on tärkeää työllistää tilallamme nuoria, sillä se antaa uskoa tulevaisuuteen. On hienoa, että myös nuoret arvostavat suomalaista ruoantuotantoa. Meillä on nuorekas tiimi ja heidän kanssaan on mahtava tehdä töitä, Liisa intoutuu.
Pariskunnan mielestä on suuri rikkaus työskennellä alueella, jossa on paljon saman alan yrittäjiä ja jossa on hyvä draivi päällä alan kehityksen suhteen. Sopiva annos naapurikateuttakin on Vuoreloiden mielestä vain positiivinen juttu.
– Se saa pistämään aina pikkuisen paremmaksi kuin naapuri, mikä vie alaa eteenpäin. Täällä meillä on monia yhteistyöketjuja, kuten rehu-urakointiketju Jarin kanssa. Kaikkea ei myöskään tarvitse omistaa itse, paitsi traktorit, Liisa hymyilee.
Traktorien hankinnassa tärkein kriteeri on kotimaisuus
Ensimmäiset Valtra-traktorit tulivat tilalle 1990-luvulla. Tärkein kriteeri hankinnalle oli kotimaisuus. Kotimaisuuden ansiosta myös varaosat ovat helposti saatavilla.
– Suolahdelle, Valtran tehtaille ei ole tästä kovin pitkä matka, Juha kertoo.
Liisa Vuorela
"Tuotamme suomalaisille suomalaista laadukasta maitoa. Pyrimme myös siihen, että kaikki mahdolliset hankinnat ovat kotimaista alkuperää."
Tilalla viisi Valtra-traktoria
Tällä hetkellä Koskenojan Tilalla pyörii yhteensä viisi Valtraa;
- Omat Valtra T194 Versu ja Valtra T171 HiTech sekä
- kumppanien Valtra N141 Advance, Valtra N154 Direct ja Valtra T163 Versu.
Tekniikka on Juha Vuorelan mukaan ottanut suuria loikkia vuosien varrella. Traktoreita käyttää myös pariskunnan poika Santeri.
– Traktorikauppaan on aina kuulunut koulutus. Nuoriso on sitten minulle näyttänyt, miten koneet toimivat. Tekniikka ei ole vaikeaa, mutta sen omaksuminen vie aikansa. Tekniikasta on suunnaton apu, mikä näkyy ajansäästönä, työn helppoutena ja mukavuutena. Kuten poikakin sanoo, niin Valtra on käteenistuva kone, Juha hymähtää.
Liisa Vuorela
"Se, että Valtrat tehdään Suolahdessa ja Suomessa on meille isoa asia. Työllistämme toisia suomalaisia. "
Valtrojen huoltoketju pelaa
Alueella toimii hyvin myös Valtrojen huolto, eivätkä koneet ole koskaan joutuneet seisomaan. Kerran huoltaja jopa käänsi autonsa mökkireissullaan kohti Koskenojan Tilaa, jossa koneeseen oli kesken kiireisten peltotöiden tullut vika.
Koneet ovat Koskenojan Tilalla käytössä kaikessa peltotyössä, muun muassa väkilannoitteen levityksessä, kylvöissä, niitoissa, karhotuksissa ja rehun siirroissa. Syksyllä luvassa on muun muassa kyntöä ja puimista.
– Kalusto on monissa töissä mukana ja niissä hyväksi todettu, Juha summaa.
Yhteistyö AGCO Suomen kanssa on sujunut kaiken kaikkiaan hyvin. Valtrojen kotimaisuuden tärkeys nousee useaan otteeseen esille haastattelun aikana.
– Se, että Valtrat tehdään Suolahdessa ja Suomessa on meille isoa asia. Työllistämme toisia suomalaisia, Liisa muistuttaa.
– Kun traktorikauppaa tehdään tuttujen myyjien kanssa, siinä syntyy molemminpuolinen luottamus. Kaupankäynti on silloin helppoa. Varaosia on helposti saatavissa, huolto on lähellä ja AGCOlla on ammattitaitoinen työvoima. Mikä ettei AGCOa voisi suositella, Juha Vuorela päättää.
Lisää Valtran asiakastarinoita
Me olemme kaikki valtralaisia
Meidän on helppo sanoa, että tuotteemme ja palvelumme ovat markkinoiden parhaat. Mutta loppujen lopuksi kyse ei ole meistä vaan sinusta ja sinun kokemuksestasi Valtran asiakkaana.
Olemme valmistaneet traktoreita vuodesta 1951 alkaen ja kehittäneet tuotteitamme tiiviissä yhteistyössä asiakkaittemme kanssa. Siksi mielestämme on aika kuulla oikeiden Valtra-asiantuntijoiden – asiakkaittemme – tarinoita.