share

Etukuormaimet

Valtra-traktorin etukuormaimet on rakennettu hoitamaan hommat.

KAIKENLAISIIN TÖIHIN

Valtran G-sarjan etukuormaimia voidaan käyttää kaikenlaisissa töissä. Erilaisia työvälineiden kiinnikkeitä on saatavilla, joten etukuormaimet ovat yhteensopivia useimpien työvälineiden kanssa. Tämän ansiosta niitä voidaan käyttää esimerkiksi maatalous- ja metsätöissä, teiden kunnossapitotehtävissä, maisemointitöissä, lentokenttien huoltotehtävissä, lumen auraamisessa ja muissa kunnallistöissä.

TARKOITUKSENMUKAINEN

Valtra-traktorit on suunniteltu toimimaan saumattomasti G-sarjan etukuormainten kanssa. Laskeva konepelti ja suuret ikkunat takaavat erinomaisen näkyvyyden kaikissa kuormaimen asennoissa. Kuormain ei myöskään kasvata traktorin kääntösädettä, ja huollettavat kohdat ovat helposti käsiteltävissä sekä kuormaimessa että traktorissa.

TEHDASASENNETTU ETUKUORMAIN

Jokainen G-sarjan etukuormaimen sovite on integroitu traktorin runkoon jo tehtaalla. Sovitteessa on useita kiinnityspisteitä, mikä takaa erinomaisen kestävyyden. Sovite maalataan ja pintakäsitellään yhtä laadukkaasti kuin muukin traktori. Tämä varmistaa Valtran tunnetun, pitkäkestoisen luotettavuuden.

Precision Lift & Load – sovellus

Precision Lift & Load vie etukuormaintyöskentelyn uudelle tasolle. Sovelluksen avulla traktorin kuljettaja pystyy käyttämään ja mittaamaan kuormauksen työvaiheita aivan uudella tavalla.

Precision LIfg & Load:n ominaisuuksia ovat mm. punnitus, punnitustiedot, kuormaimen nostoalueet, kääntökulmat ja mm. ravistelutoiminto. Nämä uudet ominaisuudet tekevät etukuormaintyöskentelystä entistä helpompaa, tehokkaampaa, mukavampaa ja tärkeimpänä: turvallisempaa.

Sovelluksen asetuksia hallitaan palkitun SmartTouch käsinojan kosketusnäytöltä, eikä mitään erillisiä ohjaimia tai näyttöjä tarvita.

Klikkaa videota ja tutustu sovellukseen!

Lue lisää

Valtra G-sarjan etukuormaimet

Valtra A-Serie mit Frontlader und Ballengabel

Tehosta työskentelyä oikeanlaisella etukuormaimella

 • 12 mallia / 7 rinnakkaisliitännän kanssa, 5 ilman rinnakkaisliitäntää
 • Yhteensopiva 50–300 hv:n traktoreiden kanssa
 • Suurin nostokorkeus 3,20–4,75 m
 • Suurin nostokyky 1 750–3 500 kg
 • Uusi, kestävä sovite
 • Parempi näkyvyys ohjaamosta
 • Paremmat täyttö- ja kippauskulmat
 • Uusi työvälineen lukitus Clic-on-toiminnolla
 • Uuden sukupolven SoftDrive
 • Uusi työvälineen kiinnike
 • Uusi SmartTouch-ohjaus Versu- ja Direct-malleissa

ETUKUORMAIMEN MODERNI ERGONOMINEN RAKENNE

 • Tehdasasennettu etukuormain ja sovite
 • Pieni kääntösäde myös etukuormainta käytettäessä
 • Ergonomiset ohjaimet ja erinomainen näkyvyys
 • 50 % kestävämpi
 • 50 % pienemmät kuormaimen painehäviöt
 • 100 % tehokkaampi SoftDrive-iskunvaimennus
 • 30 % parempi näkyvyys
 • Kevyempi kuormain
 • Parempi ulottuvuus

G-SARJAN ETUKUORMAIMEN OMINAISUUDET

1. Vahvat aisat

Vahvoissa aisoissa on 80 mm leveä profiili, mikä tekee niistä äärimmäisen kestäviä. Aisan päissä, taitteessa ja takaosassa käytetään valettuja ja taottuja osia, mikä vahvistaa kuormaimen kriittisiä kohtia.

 

5. Lock & Go kiinnitykset

Lock & Go -pikakiinnitysten avulla kuormain voidaan kiinnittää ja irrottaa alle minuutissa. Mitään irrallisia osia tai työkaluja ei tarvita.

9. Tukijalat

Helppokäyttöiset tukijalat on kiinnitetty kuormaimen aisoihin kuormaimen helppoa irrotusta varten. Kuormain voi olla täysin tukijalkojen varassa, mikä tekee Valtra-kuormaimen kiinnittämisestä ja irrottamisesta nopeaa ja helppoa.

13. Clic-on

Mekaaniset Clic-on-lukitukset varmistavat turvallisen, ergonomisen ja automaattisen lukituksen. Lukitusmekanismi voidaan ottaa käyttöön vain, jos työväline on asetettu oikein. Tämä varmistaa turvallisen työvälineen kiinnityksen. Keltainen kahva myös osoittaa selkeästi, onko työväline lukitussa vai lukitsemattomassa asennossa.

2. Hydrauliikkaletkut

Hydrauliikkaletkut ovat suojassa aisojen sisällä. Kaikki näkyvissä olevat letkut on suojattu punoksella, mikä suojaa niitä lialta ja vahingoittumiselta.

 

6. Laakerikotelo

Laakerikotelon rakennetta on uudistettu vahvalla teräsprofiililla. Kompaktin rakenteen ansiosta lukitustappi voi olla lyhempi ja vahvempi, ja leveä U-tuki takaa parhaan vakauden.

10. Kuormaimen SoftDrive-iskunvaimennus

SoftDrive vaimentaa etukuormaimen iskuja ja tärinää, mikä suojaa kuormainta, työvälineitä ja traktoria vahingoittumiselta. SoftDrive otetaan käyttöön ohjaamon sähköisellä on/off-kytkimellä.

14. Työvälineen kiinnike

Työvälineen kiinnike kääntyy 180 astetta, minkä ansiosta työvälineen koukut on helppo nähdä ohjaamosta. Tämä helpottaa työvälineiden oikeanlaista kiinnittämistä sekä parantaa tehokkuutta ja turvallisuutta.

3. 30 % parempi näkyvyys

Kaareva ja pyöristetty muotoilu yhdessä matalan taitteen ja alhaalle sijoitetun poikittaispalkin kanssa parantavat näkyvyyttä 30 %. Mitkään putket tai letkut eivät myöskään rajoita näkymää.

7. Erittäin vahvat sovitteet

Tarkkamittainen Valtran sovite on äärimmäisen kestävä. Siinä on useita kiinnityspisteitä, mikä tekee siitä erityisen vahvan. Uusi rakenne mahdollistaa maksimaalisen kuormauskyvyn kääntösädettä tai näkyvyyttä heikentämättä.

11.  Poikittaispalkki

Pyöreä ja matalalle sijoitettu poikittaispalkki takaa erinomaisen jäykkyyden, vääntövoiman vaimennuksen ja kestävyyden. Se on sijoitettu alas, mikä varmistaa hyvän näkyvyyden ja painon tasaisen jakautumisen kuormaimen ja traktorin välillä.  

15. Tarkka automaattinen vakautus

Automaattinen vakautustoiminto mahdollistaa työvälineen asennon tarkan ja automaattisen hallinnan. Kun työvälineen kulma on asetettu, sen asento säilyy kuormaimen kaikissa liikkeissä nostovoiman heikentymättä.

4. Hydraulinen työvälineen lukitus

Hydraulisen työvälineen lukituksen ansiosta voit vaihtaa työvälineitä ohjaamosta poistumatta. Lukitusta hallitaan ohjaussauvalla. Työvälineen kiinnikkeen keltaisen kahvan ansiosta voit tarkistaa ohjaamosta, onko työväline lukitussa vai lukitsemattomassa asennossa.

8. Kääntötapit

Kaikki tapit on galvanoitu ja niissä on ainutlaatuinen tappilukko. Lukitussaranoissa on käytetty laadukkaampaa terästä, ja työvälineen kiinnikkeen kriittisimmässä liitoksessa on uusi erityisen vahva kääntyvä lukitustappi. Saranoitu lukituslevy ja kompakti kumirengas estävät aksiaalisen välyksen, pitävät voitelurasvan paikoillaan ja kiinnittävät tapin kummaltakin puolelta.

12. Keskusventtiili

Kaikki hydrauliset lähteet sijaitsevat kuormaimen poikittaispalkin keskellä. Tämä mahdollistaa välittömän ja tarkan ohjauksen sekä jakaa öljyn tasaisesti kummallekin puolelle. Kaikki komponentit on suojattu kestävällä suojakannella.

Traktorin toiminnot

1. Suuret ikkunat

Suuret, kuperat ikkunat tarjoavat laajan katselukulman kaikkiin suuntiin, jolloin eturenkaat ja työvälineet näkyvät selkeästi. Suuri kattoikkuna varmistaa etukuormaimen hyvän näkyvyyden myös, kun se on nostettuna.

5. Esiohjelmoitava Powershift

Haluttu Powershift-vaihde voidaan ohjelmoida etukäteen, jolloin se otetaan automaattisesti käyttöön, kun ajosuuntaa muutetaan. Kun esimerkiksi käytetään etukuormainta ja ajosuunta vaihdetaan eteenpäin, Powershift 1 otetaan käyttöön. Kun taas ajetaan taaksepäin, Powershift 3 otetaan käyttöön. Käytettävissä kaikissa Powershift-malleissa.

2. Hydraulinen avustaja

Patentoitu hydraulinen avustaja säätää automaattisesti moottorin kierrokset ja hydraulipumpun kapasiteetin kuorman mukaan ja ajonopeuteen vaikuttamatta. Se varmistaa optimaalisen hydrauliikkatehon kaikissa tilanteissa. Saatavilla Versu-malleihin, lisävaruste Active- ja HiTech-malleissa, N- ja T-sarjojen kaikkiin malleihin.

6. AutoTraction

AutoTractionin avulla voit käyttää Powershift-vaihteistoa ja ajaa traktoria kytkintä painamatta. Traktori pysäytetään jarrupolkimella, ja jarrupolkimen vapauttaminen saa traktorin liikkumaan. Saatavilla HiTech-, Active- ja Versu-malleihin.

3. Ohjaimet

Ohjaimia on saatavilla mekaanisista ohjaimista edistyksellisiin sähköohjaimiin sekä täysin ohjelmoitavaan SmartTouch-käsinojaan.

 

7. Turbiinikytkintoiminto

Turbiinikytkintoiminto soveltuu kuljettajille, jotka tarvitsevat pehmeän aloituksen etukuormaintyöhön ilman pelkoa pyörien luistamisesta. Suunnanvaihtaja säätää vetovoimaa automaattisesti. Turbiinikytkintoimintoa käytettäessä ei ole kytkimen luistamisen vaaraa. Jos kytkin alkaa luistaa, hydrostaattinen yksikkö hidastaa traktoria ja jopa pysäyttää sen kokonaan. Saatavilla Direct-malleihin.

4. Esteetön näkymä

Laskeva konepelti antaa selkeän näkymän eteenpäin. Pakoputki ja moottorin ilmanottoputket on sijoitettu harkiten siten, etteivät ne näy ajon tai työskentelyn aikana.

8. Hitrol-turbiinikytkin

Valtran ainutlaatuinen turbiinikytkin tekee käynnistyksistä ja suunnanvaihdoista sujuvia ja vakaita. Tämä tekee työvälineiden kiinnittämisestä, suunnanvaihdoista ja muista nopeista liikkeistä tarkkoja ja turvallisia. Saatavilla N104–N124-malleihin.

Tarkka suunnittelu. Paras hallinta.

ErgoDrive

ErgoDrive voidaan asentaa HiTech- ja Active-malleihin. ErgoDrive mahdollistaa etukuormaimen suoraviivaisen mekaanisen ohjauksen. ErgoDrive-vipu sijaitsee kätevästi ohjaajan vieressä. Sen kautta voidaan käyttää myös pikakiinnitystoimintoa, ja se sisältää kuormaimen 3. ja 4. toiminnon ohjauksen. HiTech-malleihin on myös saatavilla turbiinikytkin, mikä tuo lisää mukavuutta ja tarkkuuta etukuormaimen käyttöön ja kunnallistöihin.

Sähköinen käsinoja

Sähköinen käsinoja mahdollistaa etukuormaimen helpon sähköisen ohjauksen. Ohjaussauvan avulla voidaan käyttää etukuormainta sekä hallita 3. ja 4. toimintoa. Siinä on myös painikkeet kellunnan käyttöönottamiseen sekä paineenalennuspainike 3. ja 4. toiminnolle. Sähköinen käsinoja on saatavilla vain A4-sarjaan. Ylimääräisiä SoftDriven, hydraulisen työvälineen lukituksen ja kuormaimen on/off-painikkeen ohjaimia on saatavilla vain A4H4-malleihin.

Sivupaneelin hallintalaitteet

N- ja T-sarjan Hitech- ja Active-malleihin voidaan myös asentaa sivupaneelin hallintalaitteita, joihin sisältyy ohjainvipu ja erillinen hydrauliikan ohjaussauva. Ohjaussauva mahdollistaa etukuormaimen tarkan mekaanisen ohjauksen, mukaan lukien hydraulisen työvälineen lukituksen sekä 3. ja 4. toiminnon hallinnan. Sivupaneelin hallintalaitteissa on myös painikkeet etuhydrauliikan kytkemiseen päälle ja pois, hydraulisen työvälineen lukitukseen, SoftDrivelle ja etunostolaitteen/etukuormaimen vaihtamiseen. Voit myös ohjata etukuormaimeen kiinnitettyjä ja etunostolaitteeseen kytkettyjä työvälineitä.

Kaikissa etuventtiilit sisältävissä N4- ja T4-malleissa on hydraulinen avustaja, joka nostaa automaattisesti moottorin kierroksia etukuormaimen käytön mukaan. Live3-ohjain on saatavilla uusiin 2019-malleihin.

SmartTouch

Versu- ja Direct-malleissa on täysin integroitu SmartTouch-käsinoja, joka mahdollistaa kaikkien etukuormaimen ja hydrauliikkatoimintojen tarkan sähköisen ohjauksen. SmartTouch helpottaa työskentelyä ja tekee etukuormaimen ja traktorin käytöstä entistä mukavampaa. SmartTouch sisältää monitoimiohjausvivun, 9 tuuman kosketusnäytön ja hydraulisen ohjaussauvan etukuormaimen ohjaamiseen. Voit mukauttaa hydrauliikkatoimintoja työtehtävän ja tarpeidesi mukaan määrittämällä tiettyjä toimintoja ohjausvivulle, hydrauliikkaohjaimille ja muistipainikkeille.

TYÖVÄLINEET

TEKNISET TIEDOT

KUORMAIMET TRAKTORIN MALLI Traktorin PTO hp alue Traktorin paino (max) Määritetty paine
Määritetty virtaus
Aisan leveys Etukuormaimen paino
  A N T [hp] [kg] [bar] [l/min] [mm] [kg]
G3 A74-A94     60-100 4.000 195 / 210 50 1.040 450
G3S A74-A94     60-100 4.000 195 / 210 50 1.040 520
G3L A74-A114     60-100 4.000 195 / 210 50 1.040 525
G4 A104-A134 N104-N124   80-140 5.000 195 / 210 60 1.040 515
G4S A104-A134 N104-N124   80-140 5.000 195 / 210 60 1.040 575
G4M   N104-N124   80-140 5.000 195 / 210 60 1.040 575
G4L A104-A134 N104-N174   80-140 5.000 195 / 210 60 1.040 580
G5 A104-A134 N104-N154e   100-180 6.000 195 / 210 80 1.040 560
G5S A104-A134 N104-N174   100-180 6.000 195 / 210 80 1.040 620
G5M   N104-N174   100-180 6.000 195 / 210 80 1.040 620
G5L A104-A134 N104-N174   100-180 6.000 195 / 210 80 1.040 625
G6S   N104-N174 T144-T254 120-220 7.000 195 / 210 90 1.040 / 1.200 720
G6M     T144-T254 120-220 7.000 195 / 210 90 1.040 / 1.200 720
G6L     T144-T254 120-220 7.000 195 / 210 90 1.040 / 1.200 750
G7S     T144-T254 140-280 8.000 195 / 210 90 1.040 / 1.200 760
G7M     T144-T254 140-280 8.000 195 / 210 90 1.040 / 1.200 760
G7L     T144-T254 140-280 8.000 195 / 210 90 1.040 / 1.200 760
KUORMAIMET TRAKTORIN MALLI Työskentelylämpötila
Nostokorkeus kääntöpisteessä
Kippauskulma (max) Ylös kääntökulma(max) Uudelleen ylöskäännön korkeus
Nostoteho enimmäiskorkeuteen
  A N T [°C] [m] [°] [°] [mm] [kg]
G3 A74-A94     -30 / +50 3,90 58 48 -- 1.250
G3S A74-A94     -30 / +50 3,55 58 48 667 1.550
G3L A74-A114     -30 / +50 3,81 53 50 600 1.740
G4 A104-A134 N104-N124   -30 / +50 3,79 58 48 -- 1.290
G4S A104-A134 N104-N124   -30 / +50 3,79 58 48 700 1.980
G4L A104-A134 N104-N174   -30 / +50 4,02 54 49 700 1.780
G5 A104-A134 N104-N154e   -30 / +50 4,06 56 48 -- 1.300
G5S A104-A134 N104-N174   -30 / +50 4,06 48
48 708 1.980
G5M   N104-N174   -30 / +50 4,06 57 48 708 2.300
G5L A104-A134 N104-N174   -30 / +50 4,20 54 48 681 1.930
G6S   N104-N174 T144-T254 -30 / +50   57   718 2.140
G6M     T144-T254 -30 / +50 4,25 57 48 718 2.470
G6L     T144-T254 -30 / +50 4,55 53 52 671 1.980
G7S     T144-T254 -30 / +50   54   706 2.170
G7M     T144-T254 -30 / +50 4,60 54 49 706 2.490
G7L     T144-T254 -30 / +50 4,75 53 51 706 2.490

KYSY LISÄÄ LÄHIMMÄLTÄ MYYJÄLTÄSI!

Katso tästä lähin Valtra - myyjä.

Ota yhteyttä!

Evästeet

Käytämme evästeitä sivustojemme ja palvelujemme parantamiseen. Tähän sisältyvät kolmannen osapuolen sosiaalisen median sivustojen evästeet, jotka voivat seurata sivustomme käyttöäsi. Jos jatkat muuttamatta asetuksiasi, oletamme, että hyväksyt kaikkien sivustoomme liittyvien evästeiden vastaanottamisen. Voit milloin tahansa muuttaa evästeasetuksiasi. Lisätietoja

Ok, ymmärrän